Motnje dihanja v spanju

Diagnostika motenj spanja

DIAGNOSTIKA MOTENJ SPANJA 

Sapio Life tesno sodeluje s strokovnjaki na področju motenj dihanja v spanju in ponuja možnost diagnosticiranja sindromov OSAS, CSAS, Cheyne-Stokes Dihanje v Somnolabu (laboratorij za motnje spanja). 

Po opravljenem laboratorijskem testu, ki traja 2 do 3 dni dobite strokovno mnenje specialista, ki postavi diagnozo motenj (Obstruktivna spalna apneja, Centralna spalna apneja ali Cheyne-Stokes Dihanje) in nato priporoči primerno napravo (CPAP, APAP, BiPAP) in opremo (Somnobalance E, Prisma, Somnovent CR itd.) za terapijo. Predstavitveni video poteka diagnostike si lahko ogledate tukaj

DIAGNOSTIKA S SOMNOCHECK MINISCREEN PLUS

MiniScreen Plus je diagnostični sistem z 10-imi kanali in 4-imi senzorji, z odlično kakovostjo signala in enostavnostjo za uporabnika (bolnika). MinScreen Plus kanali: SPO2, pogostost/frekvenca pulza, 2 pasova, merilec pretoka, smrčanje, položaj telesa, svetlobni senzor, pletizmografija, CPAP/BiPAP tlak (vključno s programsko opremo za aplikacije in analize). 

 

Lestvica omogoča samoocenjevanje morebitnih težav s spanjem. Ocenite koliko, po vašem mnenju, navedene trditve veljajo za vas, če se slednje pojavljajo vsaj trikrat na teden v zadnjem mesecu.
Splošni vprašalnik o motnjah spanja omogoča splošno oceno kakovosti vašega spanja in opozori na morebitne motnje v spanju... Naj vaš spanec ponovno postane kakovosten kot nekoč...