Drugi programi

Medicinski in laboratorijski plini

Sapio Plini je vodilno podjetje v Evropi za proizvodnjo in distribucijo tekočih zračnih plinov, vodika ter medicinskih in laboratorijskih plinov v jeklenkah, za potrebe zdravstva in raziskovalnih institucij.

Zdravstvenim ustanovam ponujamo program tekočega medicinskega kisika in medicinskih plinov v jeklenkah ter mešanice medicinskih plinov v jeklenkah (dušikov oksidul, mešanice laboratorijskih medicinskih plinov 5 in več komponentne ) z najvišjo stopnjo čistoče za uporabo za zdravljenje in testiranje v medicini.

Raziskovalnim institucijam ponujamo standardne laboratorijske pline in specifične pline BIP.

LABORATORIJSKI PLINI

​Research Institute For Chromatography (RIC) - Kortrijk, Belgija uje na podlagi številnih testov in raziskav ugotovil, da uporaba jeklenk z vgrajenim BIP (built-in-puriFiers) in jeklenke z vgrajenimi Filtri dajejo pozitivne rezultate na testne pline v plinski kromatograpiji in nadomeščajo nosilni plin (CAR-RIER-GAS). Z novim sistemom čiščenja plinov BIP, ki ga je razvil SAPIO, se je vsebnost nečistoče kisika zmanjšala na 20 ppb*, vode pa na 10 ppb* v nosilnem plinu. To so potrdili tudi testi z ECD napravo.

*parts per billion = delcev na milijardo

Povprašajte nas